GROENBLIJVENDE HEESTERS

GROENBLIJVENDE HEESTERS

Een tuin zonder groenblijvende heesters ziet er in de winter maar triest uit. Groenblijvende heesters geven structuur aan de kale tuin. Ze vormen een vaste waarde, het hele jaar door, in elk seizoen.

Momenteel is het een goede periode om deze aan te planten. Nu de bladeren zijn gevallen hebben we een goed overzicht op onze tuin in wintermodus. We zien nu plaatsen die meer structuur kunnen gebruiken en waar we enkele groenblijvende planten / massieven kunnen voorzien. Hieronder kunt u enkele belangrijke soorten terugvinden. 

 

2. OSMAREA BURKWOODII

Ook wel schijnhulst genoemd, is een compacte groenblijvende heester. Het is de perfecte heester om 'wolken' mee te vormen. Bovendien bloeit deze Osmanthus van april tot mei met rijkelijk veel kleine witte zoet geurende bloemetjes.

Osmanthus is een makkelijke plant, hij doet het goed in vrijwel elke bodem, vraagt weinig onderhoud en is goed in vorm te snoeien! 

Momenteel verkrijgbaar op de kwekerij in verschillende maten! 

Prijs : vanaf 8.50 euro

 

 

3. CHOISYA TERNATA

ook wel mexicaanse oranjebloesem genoemd, is een groenblijvende struik met zeer lekker geurende witte bloemetjes in de maand mei en soms nog eens extra in de herfst. Choisya verdraagt zeer goed de droogte en kan desnoods tegen een gevelmuur op het zuiden geplant worden. Choisya is dus zeer geschikt om groene massieven te vormen op een drogere grond in de volle zon. Zeer decoratieve heester! Kan ook als solitaire plant gebruikt worden. 

Momenteel verkrijgbaar op de kwekerij in 3 L pot, ongeveer 50 cm hoog 

Prijs : 8.50 euro

 

 

 

 

4. PRUNUS LUS. 'ANGUSTIFOLIA'

Ook Portugese laurier genaamd is een middelgrote, groenblijvende heester met een dichtvertakte, opgaande vorm. Alhoewel deze heester perfect als mooie wintergroene solitair kan gebruikt worden, wordt hij recentelijk vooral als haagplant gebruikt. Deze heester kent veel voordelen: de struik is wintergroenzeer winterhardverdraagt wind én zeewind, kan als smalle haag gehouden worden, hoeft maar 1 snoeibeurt per jaar en kan zowel in de halfschaduw als volle zon gedijen.

Momenteel verkrijgbaar op de kwekerij in vele verschillende maten!

Prijzen vanaf 8.50 euro

 

 

 

5. QUERCUS ILEX

De groenblijvende steeneik met zijn grijsgroen blad is de ideale boom/haag voor onze kuststreek. Steeneik is uitzonderlijk geschikt om een wintergroen scherm of haag te vormen zodat u van wat extra privacy in uw tuin kan genieten.

Greenhouse beschikt over een zeer groot assortiment Quercus Ilex hagen & bomen! Hoogstam, halfstam of laagstam, vele maten zijn terug beschikbaar in het najaar! (vanaf midden september) 10/12, 12/14, 14/16, 16/18, 18/20, 20/25... 

Momenteel wel al zeer mooie haagplanten beschikbaar. (prijs vanaf 10 euro) 

 

 

 

 

 

Bij vragen, aarzel zeker niet om ons te contacteren. Wij zijn elke dag beschikbaar via mail of op het nummer 050/31 40 32.   

ww

Close