IN DE KIJKER

VROEG BLOEIENDE HEESTERS

Nu de feestdagen er weer opzitten, begint het bij Greenhouse Nurseries alweer te kriebelen. We verlangen naar de eerste lente zon en de daarbij horende bloeiende & geurende heesters. Hieronder vindt U een lijst van heesters die de lente aankondigen!

 

 

EUPHORBIA CH 'WULFENII'

Deze schitterende, groenblijvende, vaste plant draagt in het vroege voorjaar grote, opvallende geelgroene bloemtrossen op lange stelen, die bezet zijn met aantrekkelijke grijsgroene bladeren. Het is een plant die het hele jaar door structuur geeft aan een border. Deze plant mag dus zeker niet ontbreken in uw voorjaars - plantenborder!

 

 

 

AMELANCHIER LAMARCKII

Ook wel krentenoompje genaamd is een prachtige heester die iedereen wel ergens in zijn tuin moet hebben staan! De amelanchier is één van de struiken die de lente aankondigd! Hij kent namelijk een prachtige witte bloei tijdens de maand april! Het krentenboompje kunt u als meerstammige solitair dichtbij uw terras plaatsen, maar even goed ergens achteraan in uw border! Het krentenboompje is ook gekend voor zijn uitzonderlijk mooie herfstverkleuring! 

 

VIBURNUM TINUS

De viburnum tinus is een zeer dankbare plant aangezien hij het hele jaar door groen blijft en tijdens de winterperiode prachtig wit bloeit. Na de bloei verschijnen er zwarte bessen. Deze heester is zeer compact en wordt ongeveer 1.5 tot 2m hoog.

Bij Greenhouse is deze heester in verschillende maten en soorten te verkrijgen. 

 

 

VIBURNUM BOD. 'DAWN'

De Sneeuwbal, ook bekend als Viburnum, is een spectaculaire, geurende heester en mag eigenlijk niet ontbreken in de wintertuin. De heester bloeit namelijk al in de winter of in het vroege voorjaar en geeft dan een heerlijke geur af. Deze prachtige geur en bloei van de Sneeuwbal geven een echte sensatie in de wintertuin.De bloemen zelf zijn vaak wit of zachtroze en hebben een schermachtige vorm. De bladeren krijgen in het najaar een mooie herfstkleur.

 

HAMAMELIS 'PALLIDA'

De Hamamelis is een opvallende winterbloeier met zwavelgele bloemen over een lange bloeiperiode. De toverhazelaar heeft groene, ovale bladeren die in de herfst prachtig verkleuren van geel tot oranjerood. 'Pallida' wordt gekenmerkt door de bijzonder aangenaam geurende bloemen in januari & februari. Deze zijn groot, rijkbloeiend en zwavelgeel van kleur.