GEEN TUIN ZONDER ROOS

Rozen zijn prachtige tuinstruiken, geen enkele andere struik of vaste plant die zolang bloeit.

Vandaar dat ze al eeuwen populair zijn. Deze bijzondere planten geven uw tuin een uitzonderlijke pracht!

Onder de rozen heb je verschillende types. Ten eerste zijn er de heesterrozen. Dit zijn rozen met een stevig takkenstel en een relatief breed silhouet. Denk bijvoorbeeld aan Rosa 'Reine des Violettes'. Dit is een oude roos met een goede nabloei. Dan heb je de muskusrozen; dat zijn heerlijk geurende, breed uitdijende rozen met een goede tweede bloei. Onder de heesterrozen vallen ook de alom gekende Engelse rozen van David Austin. Die rozen hebben geurige bloemen, zijn ouderwets gevuld en hebben een betrouwbare nabloei. Niet te vergeten zijn de wilde rozen zoals Rosa glauca en Rosa moyesii, waarvan de éénmalige bloei wordt gevolgd door opvallende bottels. Als laatste bij de heesterrozen heb je de vlak groeiende bodembedekkende rozen zoals bijvoorbeeld Rosa 'Schneeflocke'.

Een tweede groep rozen zijn de trosrozen. Die zijn meestal lager dan 1m20 en ze hebben een losse takkengroei. De trosroos bloeit spectaculair met bloemen die in volle trossen bijeenstaan! De floribunda of de polyantha worden ook trosroos genoemd. Soms is het onderscheid tussen trosrozen en heesterrozen moeilijk aan te geven, maar één ding is zeker: De trosrozen bloeien het meest overvloedig en het langst van alle rozen !!!

 

Een laatste groep onder de rozen zijn de grootbloemige rozen. Denk hierbij aan de theehybride 'Queen Elisabeth'. Deze grootbloemige rozen geuren vaak overheerlijk en bloeien uitstekend door !!!

De meeste rozen groeien graag op kleigrond en andere voedselrijke bodems. Ze groeien dan krachtiger en worden dus ook hoger. Natuurlijk zijn er een aantal rozen die ook op zeer arme grond kunnen groeien.

Bij Greenhouse Nurseries vindt u een breed assortiment aan heesterrozen, trosrozen, grootbloemige rozen en natuurlijk ook klimrozen! Voor meer informatie kunt u altijd bij ons terecht! 

ww

Close