GROENBLIJVENDE STRUIKEN/HAGEN

GROENBLIJVENDE HEESTERS

Een tuin zonder groenblijvende heesters ziet er in de winter maar triest uit. Planten die in de winter ook groen blijven, geven structuur aan uw kale tuin. Ze zijn een vaste waarde in de tuin, het hele jaar door, in elk seizoen. Hieronder zetten we enkele groenbijvende heesters in de kijker die zeker een plaatsje in uw tuin verdienen!

 

 

OSMANTHUS BURKWOODII

Osmanthus Burkwoodii, ook wel schijnhulst genoemd is een compacte groenblijvende heester. Deze plant is de perfecte heester om 'wolken' mee te vormen. Op die manier zorgt deze heester voor een prachtige groenblijvende structuur in uw tuin. Bovendien bloeit deze Osmanthus van april tot mei met rijkelijk veel kleine witte zoet geurende bloemetjes.

Osmanthus is een zeer makkelijke plant, hij doet het goed in vrijwelk elke bodem en vraagt weinig onderhoud. Bovendien is hij makkelijk in vorm te snoeien

 

PRUNUS 'ANGUSTIFOLA'

De Prunus lusitanica 'Angustifolia', in het nederlands ook Portugese laurier genaamd is een middelgrote, groenblijvende heester met een dichtvertakte, opgaande vorm. Alhoewel deze heester perfect als mooie wintergroene solitair kan worden gebruikt, wordt hij recentelijk vooral als haagplant gebruikt. Deze heester/haagplant kent veel voordelen: de struik is wintergroen, zeer winterhard, verdraagt wind én zeewind, kan ook als smalle haag (minder als 0.5m) gehouden worden, hoeft maar 1 snoeibeurt per jaar en kan zowel in de halfschaduw als volle zon gedijen. Als solitaire heester kan deze struik tot 4m hoog worden. Als haag kan deze heester 2 à 3m hoog worden. 

ILEX 'BLUE PRINCE'

Last van inkijk? Wens u wat meer privacy in uw tuin? Of wilt u die lelijke afsluiting wat verstoppen? Dan vormt deze heester uw oplossing! Deze Hulstsoort is een sterke groeier die goed in vorm kan gesnoeid worden. Deze heester vormt dus de perfecte oplossing voor de nood naar een groenblijvende haag. Bovendien is deze Ilexsoort een zeer makkelijke plant. Hij wenst niet veel onderhoud en kan in bijna elke soort grond geplant worden. Bij Greenhouse Nurseries is deze heester momenteel verkrijgbaar in zeer grote exemplaren waardoor u direct resultaat hebt!

QUERCUS ILEX

De steeneik is niet alleen gekend als de prachtig groenblijvende boom, ook als wintergroene struik is deze soort te verkrijgen. De steeneik kan gebruikt worden als haagvorm maar ook om mooie wolken massieven mee te vormen.

De Quercus Ilex heeft tal van voordelen. Met zijn zuiderse looks en zijn grijsgroen blad creeërt hij direct een meerwaarde in uw tuin. Ook vraagt deze heester zeer weinig onderhoud en is het een zeer sterke plant die ook aan de kust goed aard.

Bij Greenhouse Nurseries kunt u zeer voordelig een Quercus Ilex haag aankopen aangezien we ze hier zelf kweken