VASTE PLANTEN

VASTE PLANTEN

Vaste planten zijn 'de bloementuil' van de tuin.

Vaste planten zijn planten met kruidachtige stengels.

Als het kouder begint te worden en de winter in aantocht is, sterven vaste planten boven de grond af. De overwintering vindt plaats onder de grond. Indien de omstandigheden goed zijn, komen de planten elk jaar opnieuw boven. Er zijn soorten die heel oud kunnen worden. Er zijn er ook die maar kort leven en die zich ter compensatie vaak sterk uitzaaien.

 

 

OP ELKE PLEK

Voor elk plekje in uw tuin is er wel een geschikte plant.

Vaste planten bloeien meestal langer dan heesters en geven een zomers bloei-gevoel.

Persicaria amplexicaulis , Verbena bonariensis, Veronicastrum virginicum, knautia macidonica,... Ze geven u een ganse zomer bloeigenot!

Planten die in het wild langs sloten en meren groeien bijvoorbeeld, zullen zich vanzelfsprekend thuis voelen in een vochtig hoekje in uw tuin. Sommige plaatsen in uw tuin zijn echter zeer droog, bijvoorbeeld onder een boom of tegen een muur. Daar zijn uiteraard planten die van nature uit droge omstandigheden kiezen het meest geschikt.

Ten slotte zijn er ook voor schaduwrijke of zonnige situaties massaal veel soorten planten te vinden. Na een grondige analyse van uw tuin kan het echte leuke werk starten: U kunt eindeloos combineren met bloem- en bladkleur, met textuur, met hoogte en laagte, met lichtinval enzoverder.

 

 

 

 

ONS AANBOD

Elke vaste plant is bij ons eenvoudig terug te vinden. Elke plant is voorzien van een etiket waar alle informatie wat betreft zijn habitat terug te vinden is. Ook zijn alle planten alfabetisch gerangschikt en gesorteerd per doelgroep.

Vragen in verband met uw beplantingsplannen?

U kunt altijd terecht bij één van onze medewerkers. Wij staan klaar om u een professioneel advies te geven, en al uw vragen te beantwoorden. 

 

 

 

ww

Close